O zdravých pochúťkach z jedlého hmyzu

Potravinou budúcnosti je jedlý hmyz. Prečo je to tak? A kedy bude v ponuke hmyzí burger? Zistime to spolu!
E_Adam Dostál2 - hero image

O zdravých pochúťkach z jedlého hmyzu

Potravinou budúcnosti je jedlý hmyz. Prečo je to tak? A kedy bude v ponuke hmyzí burger? Zistime to spolu!
"Chceme ľuďom ponúknuť chutnú, výživnú a ekologicky menej náročnú alternatívu stravy. O 20 rokov nás na planéte môže byť viac ako 10 miliárd, preto potrebujeme nájsť nové a udržateľnejšie zdroje bielkovín. Hmyz sa ukazuje ako ideálna cesta."

Počúvaj na svojej obľúbenej platforme

V rozhovore sa dozvieš

  • Ako Adam dostal nápad vyrábať zdravé potraviny z jedlého hmyzu
  • Prečo je dobré jesť hmyz pre človeka aj pre planétu
  • V čom mu pomohla Mendelova univerzita v Brne
  • Či je cvrček hospodárske zviera rovnako ako krava
  • Aké druhy hmyzu je aktuálne možné do výrobkov používať
  • Aké je teraz portfólio ich výrobkov a kedy pribudne hmyzí burger
  • Čomu vďačí za to, že sú jedným z najúspešnejších startupov v Európe
  • Aké má ďalšie ciele do budúcnosti

Kto je Adam Dostál?

Adam sa rozhodol naučiť Európanov jesť jedlý hmyz. Viac ako zaujímavé spestrenie nášho jedálnička ho motivuje hľadanie cesty k udržateľnejšej budúcnosti. Chce ponúknuť svetu chutnú, výživnú a ekologicky menej náročnú alternatívu stravy.

Je spoluzakladateľom brnianskej firmy GRIG, ktorá patrí najväčšie a najúspešnejšie startupy v Európe. Za rok 2022 dokázali v Českej republike dostať svoje hmyzie produkty ku 100 000 ľuďom a pôsobia už aj vo viacerých iných krajinách.

Podobné epizódy

Voices, n.o.
Gen. Viesta 6
911 01 Trenčín
IBAN: SK65 0200 0000 0024 1744 6357
IČO: 37925156
DIČ: 2022545327
Zásady ochrany osobných údajovZásady používania súborov cookie
Rozhovory Choices pripravujeme vďaka Nadačnému fondu Telekom pri Nadácii Pontis už od roku 2013. Nájdeš nás na: