Loading udalosti
  • Táto udalosť sa už uskutočnila.

Na vlastných nohách 6

3€

Podrobnosti

Dátum:
3. septembra 2019
Čas:
18:00 - 20:00
Cena:
3€
Typ udalosti:

Organizátor

Voices
Telefón:
0905 889 607
Email:
voices@voices.sk
Webstránka:
voices.sk

Miesto

Galéria Vážka
Mierové námestie 19,
Trenčín,
Webstránka:
www.facebook.com/VazkaGaleriaAKaviaren/

Nový školský rok sme otvorili šiestym pokračovaním série podujatí o tom, ako rozmanito sa dajú realizovať vlastné nápady. Začiatkom septembra medzi nás prišli Marika Beňadik Majorová, Veronika Miščíková, Peter Kohout a Ján Urban. Porozprávali nám o sebe, svojej práci, radostiach a starostiach, ktoré pri nej zažívali a zažívajú. Sériu Na vlastných nohách podporila Nadácia Orange a Mesto Trenčín. Pripravujeme ju spolu s Triple Fingers a ďalšími kamarátmi. Moderátorom večera bol Ivan Ježík.

Viac o našich hosťoch:

Marika Beňadik Majorová je presvedčená, že krása môže byť súčasťou každého nášho dňa. Baví ju prelínanie dizajnu, komunikácie a reklamy. Kariéru naplno rozbehla v agentúre Wiktor Leo Burnett ako copywriterka. S Jonášom Karáskom neskôr založili kreatívne štúdio Gunpowder. Je známou blogerkou Tonbogirl – niekoľko rokov blogovala o street móde, ženách a mamách, nenútene a s citom fotí na klasický film. Verí, že k estetike bytia by sme mali viesť aj naše deti. Je spoluorganizátorkou kid. shop up, predajného eventu dizajnu pre deti, ktorého komunikáciu má na starosti, a venuje sa aj svojmu pop up studiu Kapsula., ktoré sa zameriava na tvorbu a realizáciu predajných, prezentačných či výstavných konceptov. Je mama Mie.

Veronika Miščíková tancovala a spievala vo viacerých folklórnych súboroch a popri štúdiu tanečného umenia a pedagogiky ľudového tanca na VŠMU v Bratislave tancovala sedem rokov v Lúčnici. Neskôr začala spievať s dievčenskou skupinou Hrdličky. Po štúdiu sa vrátila do Trenčína, vyučuje tradičnú ľudovú kultúru na základných školách, venuje sa rozvoju ľudových remesiel a občas účinkuje v tanečných projektoch (Kubo, Strom,…). Keď sa pre niečo nadchne, chce tomu rozumieť a robiť to naplno. Ku kultúre našich predkov pristupuje s rešpektom. Vlasy jej dupkom vstávajú, ak počuje, že si niekto vymyslel vlastné kroje. Má veľmi rada prírodu – zbiera bylinky a vyrába rôzne tinktúry, sirupy či oleje.

Peter Kohout je vynikajúci saxofonista, ktorý hrá v kapelách Autumnist, Chór Vážskych muzikantov či Bez ladu a skladu. Vystupoval tiež s Parou a Karpatskými chrbátmi, účinkoval na nahrávkach skupín ako napríklad Mňága a Žďorp či Slobodná Európa. Do tajov a krás muziky ho priviedol otec. Ako chalan rád doma počúval hudbu a občas do toho hral na klarinet. V roku 1988 ho ako mladého gymnazistu počul cez okno bytu na prízemí na Partizánskej ulici v Trenčíne Ľuboš Dzúrik z CHVM. Ponúkol mu, aby prišiel do kapely a odtiaľ sa dostal neskôr do BLAS. Popri hudbe vyštudoval architektúru a stal sa skvelým otcom troch dcér. S Ninou absolvoval niekoľko pekných spoločných vystúpení.

Ján Urban je doktorandom na Ústave urbanizmu a územného plánovania na STU v Bratislave. Verí, že v dobrom meste slobodne a s radosťou trávia čas aj najzraniteľnejšie skupiny ľudí. V júni dokončil prvý ročník architektonicko-urbanistického projektu Tvory mesta, v ktorom pútavo a zrozumiteľne učil deti vnímať mesto a priestor okolo seba, aby mohli a vedeli dobre rozhodovať o budúcnosti svojho prostredia. Vo vznikajúcom združení Krásy terasy chce pomáhať zvyšovať kvalitu a bezpečnosť verejných priestorov zameraním sa na verejné pochôdzne terasy. Je absolventom Sokratovho inštitútu, manželom, otcom, baví ho chôdza a bicyklovanie po meste aj v krajine.