Loading udalosti
  • Táto udalosť sa už uskutočnila.

V koži whistleblowera

5€

Podrobnosti

Dátum:
3. apríla 2018
Čas:
17:00 - 18:30
Cena:
5€
Typ udalosti:

Organizátor

Voices
Telefón:
0905 889 607
Email:
voices@voices.sk
Webstránka:
voices.sk

Miesto

Café Sládkovič
Mierové námestie 33,
Trenčín,
Webstránka:
sladkovic.sk

Ak si v práci všimneme nejakú nečestnosť alebo porušenie zákona, právom sa nahneváme. Rozmýšľame, že to nenecháme len tak a niečo urobíme. Lenže často sa zľakneme. Premkne nás obava, že to bude zase raz: jeden za všetkých, nikto za jedného. Ako to naozaj je? Kto a ako pomáha odvážnym ľuďom? Je ich ochrana účinnejšia ako pred desiatimi rokmi?

Neformálna prednáška Paľa Lacka z Aliancie Fair-play o tom, ako rozpoznať nekalosť, koho na ňu upozorniť a čo očakávať, keď to urobíme. Povedali sme si, kto nám môže poradiť, akých chýb sa máme vyvarovať, či ísť skôr za novinármi alebo na políciu, a či je väčším problémom chýbajúca právna úprava, alebo personálne väzby vo verejnej správe.

Paľo je analytik Aliancie Fair-play, watchdogovej mimovládky, ktorá pozerá politikom na prsty. Kedysi naháňal po celej krajine našu Súdnu radu, dnes píše najmä o plytvaní v zdravotníctve. V samých začiatkoch dobrovoľníčil pre internetové noviny inforoznava.sk. Je autorom e-knihy o ťažkostiach, ktorým čelia odvážni ľudia nahlasujúci nekalosti. Vyštudoval politológiu na Free University of Berlin. Má rád kávu a dobré magazíny – najlepšie súčasne. Keď môže, chodieva všade pešo.